WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom fotografisanja objekata koji su velikih dimenzija ili pak objekata koji su nam blizu dolazi do deformacija njihovog izgleda na fotografiji. Ove deformacije su posledica nesafršenosti objektiva pomoću…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom prezentacije ove knjige dok je još bila samo u elektronskoj formi često su mi postavljali pitanje:”Kako si uspeo da prikažeš izgled ekrana”? Postoje i specijalni programi za…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom
  • Prvo odredite veličinu slike. U našem slučaju to će biti standardni mali format 12,7x8,9 cm u 300 dpi. Dakle, idemo na file - new i upišete definisane vrednosti.
  • Zatim…
  Opširnije...
Početna Video Unošenje videa „u računar“ Unos analognog videa putem digitalnog kamkordera

Unos analognog videa putem kamkordera sa „signal throughpout“ opcijom (često se naziva „E-E“ opcija)


Znam, znam... Dao sam glupo ime za naslov, ali stvar je odlična. Imate neki snimak na traci (recimo VHS ili 8mm) a želite da ga ugrebujete ali nemate karticu koja bi to mogla da uradi kvalitetno ili uopšte nemate takcu karticu. Ako ste malo dublje ušli u digitalni video evo rešenja.

 1. Analogni player povežete sa kamkorderom pomoću AV video kabla
 2. kamkorder pomoću firewire veze povežete sa računarom
 3. pustite reprodukciju na analognom uređaju
 4. uključite snimanje u programu za „capturing“ na računaru

Da bi ovaj način zaista radio morate imati obezbeđeno par uslova:

 • kamkorder mora da ima analogni ulaz
 • kamkorder mora da ima opciju koja se na engleskom zove „digital signal pass-through” što u stvari znači da video signal može da prođe kroz kamkorder i da se istovremeno “pojavi” na firewire izlazu.





Napoomena!

Kamkorderi koji “ne mogu” da “usnime” digitalni video - DV in i prepravka kamera


Prilikom kupovine digitalne video kamere treba obratiti pažnju na mnogo detalja. Pošto se ova knjiga ne bavi snimanjem (ostavićemo to za neku drugu priliku) već uglavnom pričamo o nelinearnoj montaži pitanje kamkordera u ovoj knjizi se uglavnom svodi na komunikaciju sa ostalim delovima sistema. Digitalne kamere imaju mogućnost da krajnje jednostavno razmenjuju video sa računarom pomoću IEEE 1394 protokola. Zbog nekih pravnih zavrzlama veliki broj kamera koji se prodaje u evropi ima „osakaćen“ deo za komunikaciju. Standard IEEE 1394 je po svojoj definiciji dvosmeran, međutim neke kamere mogu samo da „izvezu“ a ne i da „uvezu“ video informacije. U prevodu na tim modelima radi samo „video out“ ali ne i „video in“ funckija. Ukoliko ste vlasnik malog studija i nemate previše opreme ovo bi mogao da bude veliki minus za te modele kamkordera. Prilikom nabavke kamkordera pored svih onih klasičnih stvari koje odmah zapadaju za oko: format, zum, veličina, težina, oblik, kvalitet objektiva itd, svim klijentima savetujem da dobro razmisle da li će im karkorder ikad treba da služi i kao snimač. Idealno bi bilo da vaš kamkorder ima mogućnost „digital signal pass-through” što u stvari znači da video signal može da “uđe” preko analognog ulaza i da se istovremeno “pojavi” na firewire izlazu. Time ste sebi praktički obezbedili jeftin ali odličan konvertor signala jer to sve odradi kamkorder koji ionako treba da imate. Postoje kamkorderi koji “teoretski” sve ove mogućnosti imaju ali su one veštački isključene da bi mogle da se prodaju u evropi. Ovo je rađeno zbog već pomenutih pravnih zavrzlama. Ukoliko ste hrabri a vlasnik ste nekog takvog kamkordera možete da pokušate da ih “otključate”. Ovo je posao koji je najsličniji ozoglašenom dekodiranju mobilnih telefona.

Napomena!

Ovaj postupak nije specijalno komplikovan ali nosi određenu dozu rizika. Ukoliko baš želite da probate da otključate kamkorder više informacija ćete naći na sledećim linkovima:


http://pagina.vizzavi.pt/~ng93827a/JVC/
http://lea.hamradio.si/~s51kq/DV-IN.HTM

Poslednje ažurirano (utorak, 16 jun 2009 23:11)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir