WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Unošenje videa „u računar“ Konvertovanje MPEG-2 fajla u AVI DV format

Konvertovanje MPEG-2 fajla u AVI DV format


Zašto toliko insistiram na raznim konvertovanjima? Zato što ako fajl nije u formatu sa kojim možete da radite, sve je džaba. Zašto je AVI DV format nešto posebno? Zato što je to prirodan format za rad u digitalnom videu i sve ozbiljne aplikacije podržavaju rad u ovom formatu a velika većina njih omogućava čak i rad u realnom vremenu.

Pre nego počnem sa procedurom moram da dam jednu veliku napomenu!

Uobičajeni AVI DV format je MS DV AVI, međutim mnoge aplikacije (mislim na free i open sorce alate, ne na klasu software-a kao što su Adobe Premiere ili Canopus Edius) uopšte ne daju mogućnost da materijal izvezete u ovom formatu. Zato nemate puno mogućnosti i morate da instalirate neki dodatni kodek koji radi u DV AVI obliku. Možete da birate između par rešenja:
 • Pinnacle DV 25 codec
 • Cedocida DV codec (DV kodek pod Open Source licencom!)
 • Panasonic DV codec
 • Adaptec DV
 • i mnogo drugih (komercijalnih rešenja)

Problem kod DV AVI kodeka što na sistemu možete imati samo jedan aktivan DV AVI kodek (ovo nije baš najtačnije, ali prihvatite).

U ovom slučaju radićemo sa Pinnacle DV 25 kodekom. Možete ga naći na pratećom CD-u ili ga “skinuti” sa Pinnacle-ovog sajta na adresi: http://www.pinnaclesys.com/support/display.asp?FileID=1155&ProductID=432
Instalacija ovog kodeka je vrlo jednostavna samo startujte PinnacleDV25Codec.exe i to je to. (Drugi kodeci mogu da imaju malo komplikovaniju instalacijsku proceduru)

 1. Startujte VirtualDub (u ovom slučaju to je verzija VirtualDub-MPEG2 jer ona omogućava učitavanje MPEG-2 fajlova)
 2. Učitajte fajl u VirtualDub
 3. Treba da postavite kompresione parametre za izlazni fajl a to ćete uraditi pomoću komande Video – Compression (Shift + P) sa tastature


   
 4. Izaberite PinnacleDV25 kodek i kliknite na dugme OK


   
 5. Pored video kodeka bitno je da odredimo i audio kodek. Ukoliko je potrebno da video fajl samo reprodukujemo onda imamo veliki izbor, međutim ako je potrebno da dalje radimo montažu sa tim fajlom najjednostavnije je rešenje da izaberemo nekompresovani način zapisivanja zvuka. To se radi pomoću komande Audio – Full processing mode  a zatim izaberemo opciju No compression (PCM)


   
 6. Pošto smo odredili i video i audio kodek ostaje samo da snimimo fajl u avi formatu. To se postiže što kliknite na File – Save as AVI (ili F7 sa tastature) i date ime fajlu. Ovako dobijen AVI DV fajl je moguće uneti u sve programe za obradu videa.

Poslednje ažurirano (utorak, 19 maj 2009 01:54)

 

Komentari  

 
0 #1 miroslav 2012-03-05 10:26 super je Citat
 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir