WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom fotografisanja objekata koji su velikih dimenzija ili pak objekata koji su nam blizu dolazi do deformacija njihovog izgleda na fotografiji. Ove deformacije su posledica nesafršenosti objektiva pomoću…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom
  • Prvo odredite veličinu slike. U našem slučaju to će biti standardni mali format 12,7x8,9 cm u 300 dpi. Dakle, idemo na file - new i upišete definisane vrednosti.
  • Zatim…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom prezentacije ove knjige dok je još bila samo u elektronskoj formi često su mi postavljali pitanje:”Kako si uspeo da prikažeš izgled ekrana”? Postoje i specijalni programi za…
  Opširnije...
Početna Video Potreban software Šta je bolje Windows, Macintosh, Linux...

Šta je bolje Windows, Macintosh, Linux...


Napomena! (kod izbora računara i operativnog sistema)
 

U ovoj knjizi ćemo se baviti računarima koji su zasnovani Windows operativnom sistemu. To ne znači da ne postoje drugi načini rada ali naša iskustva su najbogatija u radu sa ovom platformom. Znam da će dosta ljudi reći da su Apple-ovi računari pravi izbor kada je rad sa videom u pitanju ali verujte mi na reč, svaki računar je dobar za video ako za njim sedi prava osoba. Pošto je broj klasičnih PC računara dramatično veći nego broj vlasnika Apple računara odlučili smo se da knjiga zato i bude posvećena starom dobrom PC-u. Usput, kako je i Apple prešao na Intel platformu sve što je napisano možete koristiti i na novoj generaciji Apple računara u kojima kuca Intel-ovo srce (procesor).

 

Do skora poglavlje koje opisuje digitalni video koji se pokreće na GNU/Linux operativnim sistemima imalo je samo jedan pasus koji je glasio ovako:


Ljubiteljima (korisnicima) Linux-a moramo da se izvinimo. Iako smo pobornici Free i Open Source software-a, smatramo da i dalje ne postoji dovoljno dobar software za (polu) profesionalni rad u digitalnoj video montaži. Ovo će se naravno izmeniti i ova knjiga će se proširiti i na ta GNU/Linux rešenja u nekom novom izdanju. Do tada će korisnici Linuxa moći da se posluže ovom knjigom jer iako ne postoji pravi “veliki” software ipak postoje programi koji mogu da se pokrenu i na linux platformi ili imaju svoje pandane na njoj.

 

Iako i dalje smatram da postoji potreba da se za GNU/Linux napravi bolja video editing aplikacija ipak i GNU/Linux ima alate za rad. U posebnom poglavlju na kraju knjige ćemo se posebno baviti GNU/Linuxom i najboljim software-skim rešenjima koje trenutno postoje.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 18 maj 2009 12:49)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir