WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Potreban hardver Video oprema za sve nivoe rada

Video oprema za sve nivoe rada

Fire wire kartica

Kakav god računar imali ako niste ponosni vlasnik neke posvećene video kartice moraćete kupiti i FireWire karticu. Da nebi bilo zabune kartica pravljena po standardu IEEE 1394, iLink ili FireWire je jedno te isto samo sa drugačijim nazivom. Postoji nekoliko velikih proizvođača čipseta za ove kartice. Dobra vest je da su ove kartice izuzetno jeftine i mogu se kupiti za manje od 15€ a u paketu ćete vrlo verovatno dobiti i neki program za nelinearnu montažu. Druga dobra vest je da nema nekih specijalno dobrih ili loših modela. Uglavnom sve kartice rade podjednako dobro. Loša (ako niste ljubitelj Intel-a) vest je da bi trebalo da imate Intel-ov čipset da bi video materijal konstantno dobro putovao od kamere do hard diska. Znam da će me fanovi AMD-a žestoko kritikovati zbog ovoga ali ovo je u praksi već dosta puta provereno pa imajte u vidu. Ipak, da se ogradim. Ukoliko imate računar baziran na AMD-u nemojte odmah očajavati. Ponesite kamkorder u servis računara i zamolite da vam ugrade FireWire karticu. Potom napravite brzi test. Ukoliko kartica može da bez problema odgrebuje dvadesetak minuta videa verovatno nećete ni imati problema, međutim ukoliko grebovani video “secka” pri reprodukciji ili ima neke druge smetnje ili još gore prilikom samog procesa grebovanja računar jednostavno u nekom trenutku “odbije” da komunicra sa kamerom bojim se da imate problem koji se tiče nekompatibilnosti matične ploče i FireWire kartice. U ovom ćete spasiti mnogo živaca ukoliko promenite matičnu ploču i pređete na neki model čiji je čipset potpisao Intel.

Napomena!

Postoje dve vrste konektora na FireWire karticama i kablovima za povezivanje. To su “veliki” od šest pinova i “mali” sa četiri pina. Funkcionalne razlike između konektora ne postoje. Obično je na uređajima “mali” konektor a na karticama “veliki” ili kombinacija konektora sa četiri i šest pinova. Jedino što treba da pazite je da kupite kabl sa kombinacijom konektora pomoću koje možete da spojite karticu i uređaj.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 18 maj 2009 00:19)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir