WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Potreban hardver Opremanje studija namenjenog “event videographer-u”

Opremanje studija namenjenog “event videographer-u”


Iako je ova knjiga namenjena širokom auditorijumu, ipak njena prvenstvena publika su ljudi koji žive od digitalnog videa. (Ako bi ljude koji se bave fotografijom zvali fotografima onda bi, ove ljude mogli nazvati “videografima”). Prva stvar koju treba da znate je koje poslove želite da radite. Druga odluka tiče se novca koji ste spremni da investirate u opremu. Na osnovu ove dve odluke relativno lako ćete doneti i ostale.

U svakom slučaju potrebni su vam računar, monitor, software i kamkorder. Sve ostalo možete dokupiti. Što više opreme imate to ćete raditi lakše i kvalitetnije.Na slici možete da vidite jedan preporučeni sistem za montažu. Ovo je sistem koji pruža dosta a ne košta previše. Ako bi morali da ga definišemo prema ceni, ovo bi bio poluprofesionalni sistem nadograđen sa pravim dodacima koji ga uzdižu na dosta veći nivo.

Dakle, imamo:

Dobar računar
  • povezan sa dva monitora da bi obezbedio “dugačak time line” (vremensku liniju) u vašem izabranom programu za nelinearnu montažu
  • pojačan sa Canopusovom DV Storm 2 PRO karticom koja omogućava rad u realnom vremenu za veliki broj efekata od kojih čak pet mogu biti istovremeno primenjeni,
  • Canopus DV Storm 2 PRO je stalno povezan sa Mini DV Sony Recorderom DVE 9000 . Ovo obezbeđuje komfor i isključuje potrebu za stalnim povezivanjem kamkordera na sistem, što takođe smanjuje i mehaničko habanje glava kamkordera jer se ne koristi prilikom reprodukcije već samo kod snimanja
  • Mini DV recorder je pomoću kompozitnog kabela spojen sa TV-om. Ovo je od velike važnosti jer samo na nekom PAL uređaju ćemo zaista videti kako izgleda naš rad.
  • Za svaki slučaj DV Storm 2 Pro je preko S-VHS veze spojen sa SVHS video rekorderom ukoliko imamo potrebu da nešto radimo sa starim standardom.
  • Za kontrolu zvuka iskorišteni su Altec Lansig ATP-3 zvučnici spojeni na zvučnu karticu koja se nalazi u računaru. Zvučnici treba da odgovaraju standardu u kome treba isporučiti finalni video. Ako video treba da ima 5.1 zvuk onda su ovakvi zvučnici nedovoljni. Kako je ovaj studio uglavnom u produkciji kojoj je potreban stereo zvuk ovakvi zvučnici će posao obaviti sasvim dobro.Ukoliko imate mogućnosti (a prvenstveno potrebe) možete sistem proširiti sa još jednim računarom. Taj drugi računar povežite u mrežu sa prvim pomoću mrežnog swtch-a koji radi standardu 1000Kb/s koji se naziva i gigabitni ethernet. Kada rokovi i količina posla pritisnu drugi računar je zgodno koristiti kao pomoćnu video radnu stanicu ali njegova prava svrha bi trebalo da pruža podršku montažnom računaru u drugim poslovima. Lično računar za montažu pravim da bude što “staromodnije” napravljen. Dakle, samo računar i montažna kartica. Zbog toga mi je za sve druge poslove potreban (barem) još jedan računar. Ti drugi poslovi su štampanje omota za VHS i DVD kutijice koje radim na kolor laserskom štampaču, štampanje direktno na CD i DVD medijima koje radim pomoću sjajnog Canon Pixma 4200 inkdžet štampača. Računar je opemljen i čitačem kartica povezanim preko USB 2 veze i tako mi olakšava prenošenje digitalnih fotografija sa kartica koje mi donesu . Taj drugi računar naravno prvenstveno služi za dizajn i “izlaz” na internet i slanje i primanje faksova.

 

Komplet koji u najosnovnijoj varijanti čine računar, monitor i kartica bazirana na standardu IE13944, nazvaću NLE sistem. NLE sistem predstavlja početnu investiciju za gradnju digitalnog video studija i zbog toga mu treba posvetiti dužnu pažnju.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 08 jun 2009 04:17)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir