WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Pomoćni software Free Comander

Free Comander


Free Comander spada u grupu uslužnih programa koji se bave manipulacijom fajlovima. Ovaj program je besplatan i zato sam ga uvrstio u grupu standardnih pomoćnih alata. Najpoznatiji program ove vrste je Total Commander (bivši Windows Commander) koji je izdat pod shareware licencom ali svi ovi programi se oslanjaju na nasledstvo još iz DOS vremena u kojima je suvereno vladao Norton Commander. Da budemo iskreni pravi razlog za korištenje ovakvih programa je izuzetna jednostavnost čak i kada neiskusnom korisniku treba objasniti preko telefona šta da radi (a verujte da ovakav slučaj nama koji pružamo tehničku podršku uopšte nije redak).
Iako Windows-i dolaze sa integrisanim Windows Explorer-om veliki broj ljudi traži jednostavnije rešenje za rad sa fajlovima. Free Commander se trudi da sve operacije budu krajnje jednostavne za korisnike. Startovanjem Free Commandera otvoriće se ekran sličan ovom:ovo je standardan izgled ekrana u kome vidite da su glavni deo zauzela dva nezavisna panela za rad sa fajlovima a iznad njih su postavljene najčešće komande predstavljenje ikonicama. Korisnici koji imaju iskustva sa Total ili Norton Commander-om će se snaći za minut, za sve ostale u daljem tekstu dajemo kratko uputstvo za rad sa Free Commander-om koji ćemo u daljem tekstu zvati FC.

Dobar deo od onog što radimo u FC radimo pomoću pravila: aktivan panel - izvor, pasivan panel – odredište.

Da pojasnim ovu rečenicu. Kad želite da kopirate neki fajl(ove) ili folder(e), prvo treba da izvršite selekciju, u ovom slučaju sam selektovao fajl IMG_0397.jpg zatim pritisnuo taster SHIFT i kliknuo na fajl IMG_0397.jpg čime sam izvršio selekciju i onih fajlova koji se nalaze između prvog i zadnjeg fajla. Selekcijom nekih fajlova automatski proglašavate da je panel u kom ste radili selekciju aktivan. To se vidi i po plavoj liniji koja obeležava trenutno aktivni folder. U ovom slučaju to je F:\Svadba.Klikom na ikonicu za kopiranje (možete i pomoću tastera F5 sa tastature)izvršićete kopiranje u folder koji je trenutno namešten u pasivnom folderu koji predstavlja odredište za selektovane fajlove a u ovom slučaju to je D: \Testni_folder. Kao što vidite na sledećoj slici kopiranje je izvršeno i fajlovi se sada nalaze u folderu D: \Testni_folder.Dakle pravilo: aktivan panel - izvor, pasivan panel – odredište koristićete kod sledećih komandi:
  • kopiraj – komanda copy (skraćenica sa tastature F5)
  • pomeriti – komanda move (skraćenica sa tastature F6)
  • zapakovati – komanda pack (skraćenica sa tastature ALT+ F5)
  • raspakovati – komanda unpack (skraćenica sa tastature ALT+ F6)
  • podeliti - komanda split (skraćenica sa tastature SHIFT+CONTROL+I)
Ostale komande su još jednostavnije za korištenje. Pronađete željene fajlove, selektujete ih, i kliknete na ikonicu (ili pozovete komandu pomoću skraćenice na tastaturi) bez obzira šta se nalazi u pasivnom panelu.
Naravno najbolje je pokazati na primeru. Ukoliko bi trebalo da izvršimo brisanje fajlova trebalo bi da selektujemo fajlove i zatim da kliknemo na ikonicu sa crvenim slovom „X“ (ili da pritisnemo funkcijski taster F8) i fajlovi će biti izbrisani.

Poslednje ažurirano (utorak, 19 maj 2009 01:03)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir