WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Izvoz videa „iz računara“ Kakav video kompresioni standard koristi DVD

Kakav video kompresioni standard koristi DVD


Video ( i tonski) zapis na DVD su naravno skroz digitalni i to kodirani u MPEG-2 standardu. MPEG-2 standard je odličan način da se na smisleni način “izbace” tj. komprimuju informacije koje nisu od presudne važnosti za kvalitet videa i da se na taj način mnogo bolje iskoristi prostor na disku. Glavna caka pomoću koje se video sabija u MPEG-2 format određena je u matematičkom algoritmu koji određuje tzv. GOP-ove. Akronim GOP (ili Group Of Pictures) je ustvari grupa od nekoliko uzastopnih slika (najčešće 12 ili 15) u kojoj postoje tri grupe slika. To su I, P, B frejmovi (sličice):
  • I frejm predstavlja referentnu sliku koja je nezavisna od ostalih slika u nizu.
  • P frejm zadrži samo promenu u odnosu na prethodnu sliku bez obzira da li je to I frejm ili P frejm.
  • B frejm sadrži dvosmernu informaciju koja se dobija kao razlika u odnosu na prethodni ali i u odnosu na naredni frejm. Da bi se formirao B frejm MPEG-2 enkoder mora da zna kako izgledate i prethodni i naredni I frejm a zatim da je uskladi sa ostalim P frejmovima. Prilikom tog “usklađivanja” vrši se i interpolacija između susednih frejmova.
Tipična struktura za GOP od 15 frejmova izgledala bi ovako IBBPBBPBBPBB(I), mada je sam standard prilično fleksibilan što se ovog tiče. Dakle, GOP uvek počinje sa I frejmom koga prate B frejmovi a posle nekoliko B frejmva postavlja se P frejm. Da se kvalitet videa nebi previše degradirao opet se umeće I frejm i tako počinje novi GOP.

Poslednje ažurirano (sreda, 17 jun 2009 23:15)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir