WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom
  • Prvo odredite veličinu slike. U našem slučaju to će biti standardni mali format 12,7x8,9 cm u 300 dpi. Dakle, idemo na file - new i upišete definisane vrednosti.
  • Zatim…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom pravljenja fotomontaže mora se paziti na sve. Pored dobrog opsecanja objekata koji se umeću u kompoziciju bitno je paziti na položaj senke, odsjaje i na nešto što…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom fotografisanja objekata koji su velikih dimenzija ili pak objekata koji su nam blizu dolazi do deformacija njihovog izgleda na fotografiji. Ove deformacije su posledica nesafršenosti objektiva pomoću…
  Opširnije...
Početna Video Izvoz videa „iz računara“ Izvoz videa iz računara

Izvoz videa iz računara

Bilo šta da radimo, rezultat je ono što se piše. “Rezultat” rada u digitalnom videu je ono što vidimo na kraju. U zavisnosti “kako želimo” da “vidimo” tako i treba da pripremimo naš izlazni fajl. U “staro” vreme ovo se smatralo najvećim izazovom za računare ali danas se taj posao obavlja prilično lako. Dakle šta su mogućnosti:

 • izvoz videa „u fajl“ koji može biti:AVI DV ili MPEG-2 (najbolji kvalitet, pogodno za puštanje na PLAY-Out Video serverima) ili u neki drugi manje kvalitetan format AVI (DIVX, XVID) ili MPG-1 ili čak u neki format pogodan za mobilne telefone recimo 3GP
 • izvoz videa na traku (u analognom režimu to može biti profesionalna Beta SP ili pak manjeg kvaliteta na S-VHS ili običan VHS ali naravno postoje i formati koji zapisuju na trake ali na digitalni način kao što su mini DV, DV CAM)
 • Izvoz videa na DVD. Posle pojave jeftinih DVD snimača ovo je postalo zaista lako. Da bi došli do finalnog DVD-a treba naravno uraditi takozvano autorizovanje DVD-a. To je proces koji od fajla (ili više njih) u MPEG-2 formatu vrši pakovanje i dodavanje navigacije po detaljno definisanom formatu i to sve da bi moglo da se gleda i na običnom samostalnom kućnom DVD uređaju ali i na računaru opremljenom DVD čitačem.
 • Izvoz videa na “internet”. Ovo će postati vrlo brzo najtraženija opcija. Odkad postoji sajt http://www.youtube.com ljudi širom sveta su naprosto poludeli. Svi stavljaju sve i svašta na sajt pa se tako mora računati i sa ovom opcijom. Malo komplikovanija tehnika je potrebna za postavljanje “streaming” videa na sopstveni sajt. U svakom slučaju ovde nas očekuje puno novosti što otvara čitavo novo tržište za “event videographera”. Želite neki predlog? Fotografi čitava venčanja sada objavljuju na sajtovima pa što nebi i najbolje momente zabeležene kamerom “stavili” na mrežu, pa neka se svi dive vašem remek delu.
Za prvu opciju, dakle izvoz “u fajl” potreban nam je samo kodek (enkoder) i program uz koga ćemo da radimo izvoženje. Za sve opcije koje za finalni fajl imaju ekstenziju AVI jednostavno rešenje je Virtual Dub (bez obzira u kojoj modifikaciji). U drugim slučajevima slobodno možete da se oslonite na program SUPER ili na MediaCoder. Ovo su sve besplatni a zaista vrlo kvalitetni programi.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 18 jun 2009 00:00)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir