WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Izvoz videa „iz računara“ “Bekap” ili kako napraviti sopstvenu bazu korisnog materijala

“Bekap” ili kako napraviti sopstvenu bazu korisnog materijala


Prilikom rada u montaži često ćete imati potrebu da koristite nešto što ste već napravili ranije. Ako ste napravili dobru odjavnu špicu, zašto je ne biste koristili i drugi put, ako ste napravili dobru pozadinu, najavnu špicu, muziku što to ne biste iskoristili još neki put. Da bi ste to mogli da uradite potrebno je da napravite tzv. “bekap” tj. rezervnu kopiju sigurno snimljenu na neki medijum. DVD je odličan izbor za medijum. Na DVD možete snimiti sve, video, audio, podatke, fajlove. Dovoljno je velik da na njega stane puno podataka a dovoljno je jeftin da ne morate da razmišljate o ceni bekapa.
Iako je DVD odlično rešenje za većinu stvari koje treba bekapovati ipak postoji potreba i za sigurnosnim kopijama na trakama. Video snimci su veliki potrošači medija a za sat video materijala u AVI DV kvalitetu treba 4 DVD-a plus vreme da se sve to digitalizuje, isparča, snimi. U svakom slučaju treba da ono što često koristite imate na DVD-ima, čak iako su to video snimci.
Druga strana bekapa je organizacija. Često se ne poklanja dovoljno pažnje obeležavanju, popisu i skladištenju na za to opredviđeno mesto. Šta vredi što ste nešto snimili ako ne znate gde se to nalazi.

Dakle, kako se pravilno radi bekap.

  • Izabrete šta treba da bekapujete
  • Napravite posebne foldere za video snimke, finalne montaže, projekte, pojedinačne slike, muziku, razvojne fajlove...
  • Pored imena foldera obavezno stavite i datum kad je rađen bekap
  • Snimite sve u razvrstane foldere
  • DVD –u dajte ime. Ime se sastoji od broja i glavnog sadržaja diska i vremena kad je nastao sadržaj. Npr. DVD broj 112, snimci Novog Sada – Decembar 2006.
  • Zaista proverite ispravnost snimljenog diska tako što ćete ga izvaditi iz snimača, vratiti nazad unutra i pristupiti sadržaju DVD-a.
  • Kad ste se uverili da je sve snimljeno kako treba DVD odložite u kutiju
  • Sad napravite omot za kutiju
  • Na omotu pored imena diska dobro je i staviti i sličice koje će reprezentovati šta se nalazi na DVD-u
  • Kad ste sve obavili DVD stavite na mesto gde ćete stavljati sve bekape. Ukoliko kasnije koristite ovaj DVD obavezno ga odmah posle upotrebe vratite na mesto. Bekap ima nezgodnu naviku da se izgubi ako ne stoji na mestu predviđenom za bekap.

Pošto ste obavili sve ovo za jedan DVD, potrebno je da ovaj disk i njegov sadržaj unesete u vašu bazu podataka. Baza podataka može biti i običan list papira koji stoji pored diskova ali i može biti prava baza koja omogućava pretraživanja po ključnim rečima.
 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir