WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Video Digitalni video na druge načine 3D animacija

3D animacijaIskren da budem nisam znao da li da poglavlje od 3D animaciji stavim u ovu knjigu. Poglavlje o 3D animaciju zapravo predstavlja samo najosnovniji uvid o tome šta je zapravo 3D i šta se pod ovim pojmom podrazumeva. Obično ljudi koji se interesuju za digitalni video imaju i interesovanje za 3D pa sam rešio da im malo pomognem. Ukoliko vaše interesovanje ne uključuje 3D slobodno možete da preskočite ovo poglavlje.

3D animacija (skraćenica od trodimenzionalne animacije) je animacija koja se odvija u sve tri dimenzije i objekat intersovanja možemo da rotiramo oko sve tri ose. 3D animacija je napravila novu revoluciju u filmskoj i video revoluciji. Film Jurassic Park Stivena Spilberga je u svom scenariju imao jako puno scena za koje je bilo potrebno raditi specijalne efekte. Ispostavilo se da ti specijalni efekti predstavljaju kreiranje čitavog jednog sveta od pre nekoliko miliona godina uključujući i stvorenja koja su tada vladala Zemljom – dinosauruse. Kad je Spilberg određivao ko će da radi specijalne efekte pozvao je sve najbolje ljude koji su postojali u filmskoj industriji. U trenutku kad je trebalo da se radi film niko još nije znao da li će biti u stanju da naprave prava fotorealistična stvorenja od pre par miliona godina. Jedna ekipa je pristupila problemu na stari način koristeći “go motion” tehniku gde se napravi model-lutka koji se snima sličicu po sličicu, a između svakog pomeranja se snimi po jedna sličica. Druga ekipa se upustila u do tada neviđenu avanturu. Napravili su objekte u računaru i onda ih animirali. Rezultat koji su postigli je iznenadio i njih same. Kad je Spilberg doneo odluku da se ceo film radi uz pomoć računara to je predstavljalo prekretnicu u čitavoj filmskoj industriji.


 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir