WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Fotografija Uvod u rad Čemu služi i kako se koristi Crop Tool

Čemu služi i kako se koristi Crop Tool


Često se događa da prilikom fotografisanja u kadaru bude nešto što nismo želeli ili tek posle pregleda fotografija uvidimo da bi neka fotografija bila mnogo bolja ako bi je malo "secnuli" sa jedne ili više strana. U ovakvim situacijama pravo rešenje je Crop Tool.
Na fotografiji dimenzija 13 x 18 cm imamo pored devojke koja bi trebalo da bude glavni akter ove fotografije i par sitnica koje kvare fotografiju. Da bi bacili akcenat na devojku trebalo bi eliminisati sve ostalo.
Jedan od načina da "eliminišemo" sve ostalo je i tzv. "kropovanje" ili opsecanje.
  • U paleti sa alatima nalazi se alatka Crop Tool (skraćenica sa  tastature je C) i ona služi za "opsecanje" fotografije na neki novu, manju veličinu.
  • Posle biranja Crop Tool iz palete, kliknite na fotografiju na ono mesto koje želite da vam bude gornji levi ugao novonastale fotografije a onda ne puštajući levo dugme miša razvucite pravougaonik do tačke za koju želite da bude donji desni ugao fotografije.
  • Ukoliko niste zadovoljni sa postavljanjim pravougaonikom za opsecanje samo bez panike, uvek možete doterati njegovu veličinu i položaj uz pomoć malih kvadratića koji se nalaze na sredini stranica i na ćoškovima pravogaonika za opsecanje

altaltalt


Kad ste sve namestili kako treba i želite da potvrdite opsecanje samo kliknite na taster Enter na tastaturi i dobili ste novu fotografiju ovog puta bez nepotrebnih detalja.

alt
  • ponovite prethodna tri koraka ali tako da zahvatite samo lice i rame
  • i eto, dobili smo sasvim dobar portret iz jedne kompozicijski totalno drugačije fotografije

alt
 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir