WEB DESIGN SOFTWARE
for creating templates for JOOMLA
and themes for WORDPRESS


ctd_sign_transparency_215

Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
Početna Fotografija Priručnik za vlasnike foto radnji - potrebni uslovi Kakva je oprema potrebna u modernoj foto radnji?

Kakva je oprema potrebna u modernoj digitalnoj foto radnji?


Ovo će uvek biti najzanimljivije pitanje za vlasnike buduće radnje. Pitanje je najzanimljivije i najteže za odgovor. Zašto je teško za odgovor? Vlasnik buduće radnje prvo mora da raščisti sam sa sobom mnogo stvari.
 • koliko novca imam na raspolaganju za opremu?
 • koji je maksimalni format koji želim da pravim?
 • da li je glavni akcenat stavljen na amatere ili profesionalce?
 • koliko je cena fotografije u toj sredini?
 • koliko fizičkog prostora imam na raspolaganju za opremu?
 • da li je celokupni prostor na jednom ili više nivoa?
 • koliko radnika imam na raspolaganju po smeni?
 • da li foto radnja radi velike formate fotografija?
 • da li radnja radi i uslužna ili reklamna fotografisanja?
 • da li radnja ima pravi foto studio za fotografisanje?
 • da li i koja oprema već postoji u radnji?


Sve pitanja koja ste pročitali su bitna i mada ne deluju tako donela su dosta glavobolje u praksi.
Dobro raščistite sami sa sobom i definišite odgovore na ova pitanja pa će i vam i konsultacije sa nekim ko je to prošao mnogo više pomoći.
Ukoliko kupujete neku mašinu iz Frontier serije evo par stvari na koje se mora misliti.

Destilovana voda.
Frontieri koriste novu vrstu hemije koja dolazi u ketridžima. Menjanje hemije je jednostavno i čisto i što je najvažnije ne ostavlja mogućnost za grešku.
Jedina stvar na koju se mora paziti je ubacivanje pilulica i tačne količine vode. Frontier će sam zatražiti kad mu je potrebna pilulica i koliko mu treba vode (4,8 ili 12 litara). Pošto je naša voda daleko od kvaliteta koji je potreban mašini koristi se destilovana voda. Na kraju se uvek ispostavi da je jednostavnije instalirati neki od aparata za pravljenje destilovane vode (najviše se upotrebljava aparat firme Zepter baziran na principu reverzibilne osmoze) nego je kupovati na litre.

40 cm praznog prostora sa svake strane mašine
Prostor oko mašine je potreban iz dva razloga. Prvi je da možete prići mašini da biste očistili filtere i da biste nju držali čistom a drugi je da bi mašina mogla da "diše". Ovake mašine imaju puno delova koji se zagrevaju pa je potrebno i puno ventilatora koji će taj višak toplote da odvode u lokalni vazduh.

Temperatura vazduha ne sme biti veća od 28 stepeni
Ovo je povezano sa prethodnom stavkom. Ukoliko je vazduh u prostoriji topliji neće postojati hlađenje mašine a to opet dovodi do prekida rada mašine. Ovo je naročito izraženo kod skenerskog dela koji odbija poslušnost ukoliko njegova temperatura pređe preko trideset stepeni što i nije naročito teško leti kada ima dosta posla a spoljna temperatura je visoka.

Prašina mora biti svedena na apsolutni minimum
Najveći neprijatelj cele serije Frontier-a je prašina. Posebno je osetljiv skenerski podsistem jer ukoliko ima prašine na skenerovom difuzoru on neće moći da se kalibriše a samim tim doći će i do prekida rada. Da ne bude zabune, pušenje u foto radnji sa Frontier-om je apsolutno zabranjeno.

Strujna instalacija mora biti dobra.
Najjednostavnije rečeno, na jednoj utičnici mogu da budu samo printer i skener i ništa drugo.

Već vidim Vaše lice koje govori: "Dajem tolike pare za mašinu a ove sitnice da mi predstavljaju problem". Moje iskustvo pokazuje da vlasnici počnu da vode računa o ovim stvarima tek onda kada počnu problemi. Razlikujte se od drugih, mislite malo unapred a drugi o Vama misle kao o srećniku koji nema problema sa svom tom komplikovanom mašinerijom. Vi i ja ćemo znati zašto je to tako ali neka to ostane naša mala tajna.
 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
GTranslate
Serbian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi

safewell kasa cilingir

safewell kasa

budget kasa

oto cilingir

etiler cilingir