Digitalna foto mašina

Fuji Frontier 350

Fuji_Frontier350

Cena: 14.000€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Digitalna foto mašina Agfa D-Lab. 1
(Verzija BASIC)

Cena: 8500€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Ako ste prevideli...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom
  • Prvo odredite veličinu slike. U našem slučaju to će biti standardni mali format 12,7x8,9 cm u 300 dpi. Dakle, idemo na file - new i upišete definisane vrednosti.
  • Zatim…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom

  Prilikom pravljenja fotomontaže mora se paziti na sve. Pored dobrog opsecanja objekata koji se umeću u kompoziciju bitno je paziti na položaj senke, odsjaje i na nešto što…
  Opširnije...
 • Fotografija >> Manipulacije oblikom
  Do sada ste već prošli par vežbi koje su Vam dale osećaj šta sve može da se učini pomoću Photoshopa. A sada evo recepta za koji me pitaju gde god…
  Opširnije...

Foto mašina Agfa MSC 101d

Cena: 4500€
Detaljnije informacije su ovde.

Zainteresovani mogu
poslati ponude ovde

Početna Audio Procesori za dinamičku obradu zvuka Uvod

Uvod

 

argaiv1298

Rukovodeći se onom starom poslovicom: gde ima dima - ima i vatre, sa punim pravom dolazimo do zaključka da je nemoguće izbeći dinamičku obradu zvuka. Gde god se okrenemo, zvuk odnosno audio signal koji snimamo, obrađujemo, emitujemo, reprodukujemo, negde je morao proći kroz neki proces dinamičke obrade.

Ovaj seminarski rad je pokušaj rasvetljavanja oblasti koja je već prilično istražena, a ipak još uvek nedovoljno jasna. Kroz poglavlja vezana za sam istorijat i razvoj, pa sve do poglavlja u kojima je obrađena primena procesora za dinamičku obradu zvuka uz pomoć nekoliko intervjuisanih osoba iz ove struke, nastojalo se da se onima koji ne znaju približi, a onima koji znaju proširi znanje iz ove oblasti. Sakupljajući materijal za ovaj rad znatno sam obogatio i sopstvena saznanja, a nadam se da će to biti slučaj i sa i onima koji ga budu čitali, bez obzira na njihovo zvanje i iskustvo.

Jasno je da je zbog oblasti koja je obrađena u ovom radu, upotrebljeno mnogo stranih izraza i pojmova, najviše engleskih. Neki od njih su prevedeni, a neki su ostavljeni u svom izvornom obliku, jer su kao takvi u upotrebi i kod nas.

Koristim ovaj momenat da se zahavalim Ivani Vlajković, profesoru engleskog jezika, na svesrdnoj pomoći oko lektorsko-korektorskih zadataka, Živku Pavloviću, asistentu grafičkog dizajna, i Darku Vajsu, studentu informatike, na pomoći oko obrade grafika i fotografija.

Nastavak sledi

Poslednje ažurirano (utorak, 29 septembar 2009 01:36)

 

Dodaj komentar


Bezbedonosni kod
Osveži

pretraga
Anketa!
Na sajtu treba više
 
Rang po Alexi